OTHER ENTRY

Wednesday, April 27, 2011

saya rasa saya da confused ==''

TIK TOK TIK TOK

mase berjalan dengan pantas ~ sedar tak sedar da hampir 4 bulan myzasuki bertapa kat rumah..haiisshh , jap lagi nak smbung belajar balik .. ntah dapat ntah tidak ..ok-ok , cube berfikiran positif ! myzasuki pasti boleh ! chaiyok-chaiyok ~
tapi kan , lately myzasuki rase konfius ! tataw da hala-tuju nak gi mane lepas nih ..ini sume gara-gara orang-orang dari IPTS ! grrr ~ sekarang tataw nak sambung matrik or diploma or form6..**kplspm da kene reject ==''

semalam En.Sabri(ES) dari KFCH international call , tanye itu ini ..layan je laa sebab da terkantoi ( slalu kalo de orang tepon dari IPTS macam-macam alasan bagi, siap mnyamar jdi orang lain lgi.. hee ) tapi lepas tuh trus DOWN :(  nak taw nape ?

ES : kamu rase kamu bole ke masuk IPTA dengan result kamu tuh ?
myzasuki : nape ? ade masalah ke ?
ES : kamu taw tak 800 org dpat straight A ? kamu rase kamu layak ?
myzasuki : erk ?
ES : matrikulasi kamu isi ?
myzasuki : ade jgk..
ES : tade tmpt kot untuk kamu kat sne
myzasuki : (haishh,aku rase cm nak sepak laju-laju je org nih..saba eh myza?) erm , tape lah..kalo tak dpt saya amik form6 lahh..takkan la tu tak layak jgk kn?
ES : maknenye kamu nak amik stpm la ? taw tak stpm tuh slah satu exam yang paling susah? kamu mampu ke?

korang agak-agak ape myzasuki cakap lepas tuh ? grr .. siyes geram gilee !! rase nak cekik-cekik jee..orang tengah semangat nak sambung belajar..die macam soh myzasuki jadi suri rumah pulak..kalo ye pon nak promo kolej , takyah lah buat orang rase DOWN ! gune la care lainn ~

p/s: ES de add myzasuki dekat FB,tak approve pon..REVENGE !

4 comments:

hairul aqua said...

HAHA~jangan caya semua uh!dah bnyak kali terkena.
So tunggu je.yang straight uh semua pegi oversea.bnyak peluang.dan jgan sesekali amik ipts oke!;D.kaya boleh la.

myzasuki said...

@hairul aqua : mmg takkn caye.. tutup telinga je smlam ~ hee

Luna Chempaka said...

ptut nya tak pyh layan org mcm tu, terus off je call tu.. he was being rude. suke2 hati nak ckp mcm tu.. rezeki ada kt mne2.. teruskan doa dan usaha, insyaAllah akan ada solusi yg terbaik..

myzasuki said...

@Luna Chempaka : mmg da tak layan pon ~ alhamdulillah , skunk da dpt matrik .. ;)